Over

Sulver Consulting is het organisatie adviesbureau van Jouke Algra MBA.

Mijn professionele achtergrond ligt voornamelijk in de mediasector. Daarin ben ik gestart als redacteur, maar zit ik  de afgelopen 15 jaar in diverse leidinggevende posities. Het meest recent als hoofd bedrijfsvoering bij Omrop Fryslân.

Op een strategische manier werk ik aan vernieuwing van organisatie en technologie, het liefst vanuit een leidende rol. Mijn stijl is duidelijk, optimistisch en doelgericht. Ik heb een brede belangstelling, ben analytisch sterk en kan me snel inwerken in nieuwe zaken.

Naast mijn werk heb ik een Executive Master of Business Administration gevolgd. Die heb ik in 2017 succesvol afgerond met een onderzoek naar het verbeteren van de innovatieve samenwerking van regionale omroepen. Een mooi moment om een nieuwe stap te maken en mijn eigen adviesbureau te starten!

Meer weten over mijn achtergrond en ervaring? Bekijk hier mijn LinkedIn profiel.

Sulver Consulting

Sulver is Fries voor zilver. Een naam die niet zomaar is gekozen. Het roept de associatie op met authentiek en helder, twee begrippen die goed bij me passen. En het laat mijn Friese achtergrond doorschemeren.

Daarnaast krijgt het woord ook betekenis als je het op zijn Engels uitspreekt; het klinkt als “solve” oftewel oplossen. Problemen oplossen is iets wat ik graag doe, zeker als het complex wordt. 

Referenties

Geef Jouke de verantwoordelijkheid over een project of klus en hij regelt het. Zijn aanpak kenmerkt zich door een mix van prima theoretische kennis en ruime praktische werkervaring. Dat vind je terug in zijn dagelijkse werk. Hij is nuchter en zakelijk, een prima projectleider of interimmer. Daarnaast altijd gericht op de laatste ontwikkelingen, zowel op het vlak van technologie als organisatie. Je kunt met stelligheid zeggen dat innovatie en vernieuwing in zijn DNA zitten!

Jan Koster Directeur Omrop Fryslân

Jouke is een betrokken persoon, die zijn pijlen richt op oplossingen. Brengt zich inhoudelijk altijd op de hoogte, is van toegevoegde waarde in discussies en levert waardevolle bijdrages op vraagstukken. Weloverwogen in oordeelsvorming en gewoon een prettig fijn mensen-mens in samenwerking!

Elfi van der Valk Manager/bestuurder Van der Valk

Ik heb Jouke de afgelopen jaren leren kennen als een creatieve, pragmatische en inspirerende persoonlijkheid. Hij weet zijn brede kennis en ruime ervaring te combineren met relevante (nieuwe) inzichten uit de bedrijfskunde literatuur. Mede hierdoor is hij staat om realistische, innovatieve oplossingen te creëren voor complexe problemen of onderwerpen.

Raymond Horsting MBA Purchasing Manager Van Beek Group

Als interim-hoofdredacteur van Omrop Fryslân heb ik Jouke Algra leren kennen als een uitermate prettige en vakkundige collega in het management-team. Jouke heeft de aangename eigenschap nooit over één nacht ijs te gaan. Zijn opvattingen en werkwijze komen niet voort uit aannames, sympathie of antipathie, maar uit kennis. Als Jouke ergens stellig over is, heeft hij onderzoek gedaan en weet hij waarover hij praat. Zijn inzicht in het functioneren en optimaliseren van organisaties en zijn visie op innovatie wendt hij nu als consultant aan. Ik ben ervan overtuigd dat Jouke voor praktisch elke organisatie een kundig adviseur en prettige sparring partner kan zijn.

Alex Beishuizen Executive Partner Passioned Group

“Strategy requires thought, tactics require observation.”

–Max Euwe